De Beuk

Zie jij jezelf op de Dorschkamp wonen of wil je netwerken binnen ecologische woon initiatieven?

Visiegroep Ecodorp Wageningen bestaat uit een diverse groep bevlogen Wageningers met een hart voor de Wageningse berg en specifiek de Dorschkamp. Samen maken wij onderdeel uit van een formele vereniging genaamd de Beuk. De Beuk bestaat uit een aantal verschillende wooninitiatieven die streven naar het realiseren van een ecologische woongemeenschap op deze plek. Op dit moment wordt er een haalbaarheidsstudie voorbereid die erop gericht is om te kijken hoe deze vereniging een ecologische woongemeenschap kan worden op de Dorschkamp. Daarvoor moeten noodzakelijke investeringen worden gedaan die gedragen worden door de verschillende achterbannen van de wooninitiatieven binnen de Beuk.

Als achterban van de Visiegroep Ecodorp Wageningen willen we daarom graag uitnodigen om te kijken of dit project voor jou is! Mocht je:

– Een serieuze intentie hebben om een woning op de Dorschkamp neer te zetten;

– Bereid zijn om daar op regelmatige basis de komende jaren je tijd en energie in te steken;

Ook is de Visiegroep Ecodorp Wageningen en Vereniging de Beuk altijd opzoek naar bevlogen vrijwilligers die kunnen bijdragen op diverse wijzen (denk aan koken, klussen binnen de werkgroepen, netwerken etc.). Dit geeft je de kans om meer te leren over de diverse ecologische woon initiatieven verbonden aan de Beuk (Platform Duurzaam Wageningen, Tussen de Bomen, Tiny House Wageningen en de CVEG). Daarnaast draag je bij aan het ecologische en sociale voortbestaan van de unieke biodiversiteit van de Dorschkamp op de Wageningse berg. Laat ons vooral weten als je hierin interesse hebt!

Heb je vragen? Aarzel niet om contact op te nemen: visiegroepecodorpwageningen@gmail.com