De Beuk

Zie jij jezelf op de Dorschkamp wonen of wil je netwerken binnen ecologisch woon initiatieven?

28 januari is er om 11:00 een informatiebijeenkomst voor serieus geïnteresseerden. Lokatie: Modderschip Ppauw

Visiegroep ecodorp Wageningen bestaat uit een diverse groep bevlogen Wageningers met een hart voor de Wageningse berg en de specifiek de locatie de Dorschkamp. We zijn ontstaan uit de ecologische vrijplaats Ppauw. Samen maken wij onderdeel uit van een formele vereniging genaamd de Beuk. De Beuk bestaat uit 4 verschillende wooninitiatieven die samen streven naar het realiseren van een ecologische woongemeenschap met 150 woningen. De Visiegroep ecodorp Wageningen is goed voor 10 sociale huurwoningen. De grond eigenaren hebben getekend en op dit moment wordt er een haalbaarheidsstudie voorbereid. Daarvoor worden noodzakelijke investeringen in tijd en geld gedaan die gedragen worden door de achterbannen van de wooninitiatieven binnen de Beuk.

Visiegroep ecodorp Wageningen wil graag een beroep op jouw doen! Heb je een  serieuze intentie om een woning op de Dorschkamp te (laten) bouwen en ben je bereid om daar op regelmatige basis de komende jaren tijd, geld en energie in te steken? Kom dan zeker op 28 januari naar de informatiebijeenkomst. We zullen de huidige situatie uitleggen en brainstormen over hoe we de toekomst verder willen vormgeven.

Ook is de Visiegroep ecodorp Wageningen en vereniging de Beuk altijd opzoek naar bevlogen vrijwilligers die kunnen bijdragen op diverse wijzen (denk aan koken, de website bijhouden etc.). Dit geeft je de kans om meer te leren over de diverse ecologische woon initiatieven verbonden aan de Beuk (Platform Duurzaam Wageningen, Tussen de Bomen, Tiny Houses Wageningen, CVEG en de woningstichting). Daarnaast draag je bij aan het ecologische en sociale voortbestaan van de unieke biodiversiteit van de Dorschkamp op de Wageningse berg. Laat ons vooral weten als je hierin interesse hebt!

Heb je vragen? Aarzel niet om contact op te nemen: pablo.vanneste@wur.nl